Saltimbocca på mitt sätt!

Äntligen lördag och många utav er som är lediga kan jag tänka mig och ska laga något gott till ikväll och njuta med en flaska vin men ni kanske inte vet ännu vad ni ska laga? Varför inte min Saltimbocca? Den är supergod och väldigt lättlagad. Jag tycker om att göra min Saltimbocca med färska skivor prosciutto som jag avslutar med istället för som i det klassiska receptet som när kött och skinka stekts ihop.Receptet går såklart att göra både utan mjöl och smör för allergiker.Du behöver till 2 personer400 gr putsad kalvinnanlår, är köttavdelningen snälla kanske dom kan skiva den direkt åt dig, ca 0,5 cm tjock, skivornas storlek är som du vill och beroende på kalvinnanlåret förstås. Den kan vara stor eller liten, spelar ingen roll.Lite vetemjöl för panering8 skivor prosciutto av sorten SAN Daniele eller Santi lario (kan vara mer än 8 skivor så kan du mumsa i dig resten innan maten med lite bubbel)  1 kruka färsk salvia500 gram babyspenat1 dl vitt vin5 dl kalvbuljong2  msk saltat smör till spenat2 msk saltat smör till såsen2 msk olivolja1 bit lagrad Parmigiano Reggiano (parmesanost)Salt och peppar-Skiva köttet i tunna skivor, salta och peppra (försiktigt eftersom skivorna är så tunna och skinkan är salt) Panera sedan i mjölet, lägg på ett fat.-Häll ner vinet i en kastrull, reducera till hälften, tillsätt kalvbuljong, reducera tills hälften och ställ åt sidan.-Hetta upp en stekpanna, tillsätt olivoljan och stek sedan kalvskivorna på riktigt hög värme i ca 1 minut på vardera sida, stek inte längre för då blir köttet segt, men viktigt att pannan är riktigt varm, den ska ryka. Stek hellre två omgångar än att tränga ihop köttet i en liten panna, resultatet blir annars sämre och du får ett kokt istället för stekt kött då temperaturen i pannan sjunker. Lyft upp köttet och lägg på tallrikar. Låt stekpannan vara på högsta temperatur och häll i kalvsåsen, tillsätt några blad salvia, smör och smaka tills såsen är god, tillsätt eventuellt lite salt och en skvätt riktigt bra olivolja. -Hetta upp en kastrull, smält smör och tillsätt en nypa salt, vänd snabbt ner spenaten och lägg sedan upp i skålar, riv över lite lagrad parmesan.-Häll över lite av den heta såsen på kalvskivorna, toppa med några salviablad, täck köttet med några färska Prosciuttoskivor, ringla över lite god olivolja (extra virgin, exempelvis Villa Magra) -Servera med spenaten och ett gott lätt rödvin! Buon Appetito!Tips på dessert om ni har espressomaskin hemma är att köpa en vaniljglass av bra kvalité exempelvis Järna glass och servera en kula i ett glas och dränka den i en dubbel het espresso!Trevlig helg! / B