LEN CHOKLADMOUSSE MED GRÄDDE & DAIMKROSS

Lika mycket som jag älskar att äta nyttigt så älskar jag att unna mig goda desserter/sötsaker ibland. Jag hittade ett recept på chokladmousse från Roy Fares, som jag gjorde för ett par helger sen. Det är en len chokladmousse gjord på mörk choklad som toppas med lättvispad grädde, daimkross och här även en bit After Eight-choklad. Så god!! Rekomenderar dock att man serverar i ganska små glas då den här efterrätten är väldigt mastig. För 4 portioner behöver du:Chokladmousse:150 g vispgrädde (1,5 dl)150 g mörk choklad (70%)150 g vispgrädde (1,5 dl)4 äggulor2 msk strösocker1 msk vattenGarnering:200 g vispgrädde1 dubbeldaimkakao, att sikta över1. Vispa 1,5 dl grädde och ställ in den i kylen.2.  Hacka chokladen och lägg den i en bunke.3. Koka upp 1,5 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå i någon minut och blanda sedan ihop till en slät och fin tryffel. Ställ åt sidan i rumstemperatur.4. Lägg äggulorna i en bunke. Koka upp socker och vatten och häll genast ner sockerlagen i en tunn stråle i äggulorna och vispa samtidigt med elvisp på maxhastighet. Vispa tills det blir ett fint skum.5. Vänd ner tryffeln och därefter den vispade grädden i äggsmeten. Blanda till en slät och fin mousse. Fördela moussen i önskade dessertglas och låt stå i kylen minst 2-3 timmar. Går bra att göra dagen innan och förvara i kylen.6. Servera desserten med lite lättvispad grädde, krossad daim och pudra på lite kakao.Recept: Köket.se