Paj & julpyntat

Då var det måndag kväll. Har spenderat min eftermiddag med att hjälpa mamma julpynta hallen på övervåningen. Jag försöker ju hålla mig ifrån att pynta hos mig så länge det går så jag har något roligt att se fram emot i slutet av månaden när jag tänkt att jag ska börja. Så då passade det bra att mamma skulle börja så jag fick rota i jullådorna och ställa fram tomtar. Tycker det är så roligt! Tur att det bara några dagar kvar så är det snart december! ❄️ 🎅🏼 Under kvällen har syrran varit hos mig. Vi har suttit i flera timmar med att skapa en kalender till mormor och morfar i julklapp, men tillslut blev den färdig, skönt! Då kan man bocka av ännu en sak på julklappslistan. Julia stannade även på middag och sen bakade vi paj till mamma som fyller år imorgon. Den är verkligen supergod och hennes favorit. Lägger receptet längst ner för den som vill pröva🍍🍍 Pajdeg: 150g smör1 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulverFyllning: 3 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)2 dl creme fraiche1 ägg1 dl strösocker1 tsk vaniljsocker 1. Rör ihop smör med strösocker, vetemjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform om 27 centimeter i diameter. 2. Slå av lagen från den krossade ananasen. Blanda ananasen med creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker. Slå fyllningen i pajen och grädda i 175°C i 40 minuter. Servera med vaniljsås. Recept lånat från landleyskok.se