En klassisk jordgubbstårta

Hejj, Detta år bestämde jag mig för att göra en klassisk jordgubbstårta till min födelsedag. Jag var lite skeptisk till att bjuda på en somrig efterrätt mitt i vintern men ingen verkade reagera på det. Men gott blev det, trots att jag hade färdiga botten.  Original receptet finns här: https://folkofolk.se/klassisk-jordgubbstarta-med-egen-vaniljkram# Vaniljkräm Ingredienser: 5 dl mjölk 1 vaniljstång 1 1/2 dl strösocker 7 ekologiska äggulor 3/4 dl majsstärkelse 50 g mjukt smör Gör så här: 1. Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Lyft ur stången efter uppkoket. 2. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt. 3. Slå över den heta mjölken under vispning. 4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt. 5. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät. 6. Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp. Fyllning Ingredienser: 5 dl färska jordgubbar 2 1/2 dl färska hallon 1 dl strösocker 3 dl vispgrädde Jordgubbar eller andra bär till garnering Gör så här: 1. Mosa bären med strösocker. Bred ut det över den understa skivan av tårtbotten. 2. Lägg på nästa skiva och bred ut vaniljkrämen över den. 3. Lägg på den översta skivan, vispa grädden och bred den över och runt tårtan. 4. Garnera med färska bär och njut av din klassiska jordgubbstårta. Kram, julia