GODA VEGETACOS & PLANER FÖR MARS

Hej fina ni,mars är oftast den sämsta månaden enligt mig, men jag måste erkänna att den ändå har börjat så pass bra att jag har hopp för att resten också kommer bli helt hyfsad. Kolla bara:Förra helgen hade vi besök av svärisarna, och så var vi på årsfestens efterfest på Vasa nation. På måndag och tisdag besökte jag min syster i Åbo. Vi chillade, åt gott (hemgjord kaffeglass och salted caramel-sås, plus nachoplåt med en massa toppings) och skrattade. Onsdagen innebar körövning med en ny och jättefin sång. På torsdagen lagade jag en god soppa och vitlöksbröd. Fredagen var solig, så jag gick på promenad längs vattnet och satt och solade en stund innan F mötte upp mig och vi gick hem för att laga tacopaj. Mitt i allt skickade Louise om vi ville komma dit på vin, så två timmar senare kramade vi om henne, Markus, Evelina och Tom, och bänkade oss i deras vardagsrum med varsitt vinglas i handen och ostbricka på bordet. Många timmar och några shottar senare slängde vi oss i sängen, lyckliga över en kväll i goda vänners lag.Lördagen började senare än tänkt (hade ju inte räknat med tequilan), men efter ett samtal med mamsen och en dusch hann jag läsa några kapitel i min bok innan jag traskade iväg för att träffa Sofia. Vi gick på långpromenad genom Kampen, runt Brunnsparken och genom hela stan hemåt igen. Tänk så konstigt det kan va: att promenera i två timmar är i normala fall långtråkigt, men med Sofia märkte jag knappt att vi gått så långt som vi gjorde. När vi hade sagt hejdå märkte jag plötsligt hur mina fötter värkte. Är lyckligt lottad som har vänner som får en att tappa tidsuppfattningen när man umgås. Väl hemma fixade jag och F ihop laxröra på toast, och värmde resten av tacopajen innan han åkte iväg på en spelning med orkestern. Resten av kvällen spenderades i soffan med Netflix.Igår kom F:s syster Jannica hit och vi lagade världens godaste tacos (förutom de jag åt i Byron Bay för de går inte att jämföra med egentligen). Vi använde Zoellas receptpå vegetariska blomkålstacos. Sådär kort kan jag beskriva fyllningen såhär:– stekt honungsglacerad blomkål (med olivolja, honung, vitlökskross, salt och peppar)– marinerad rödkål (finskuren med en skvätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar)– gräddfil– avokado– smulad fetaost– jalapenos– Sriracha– nachos (bryt sönder och smula i tacon – det gör all skillnad och är amazing!)– lime (att pressa ovanpå)– persilja (ska egentligen vara koriander men jag hatar det och vi råkade ha persilja)Jag skulle varmt rekommendera att ni kikar på receptet och testar själva för det var så jäkla gott! Till efterrätt lagade Jannica fudge av dadlar, svarta bönor, kakao, kokosolja, vaniljextrakt, salt och jordnötssmör (kanske missade nån?), och de blev faktiskt rätt så goda. Det skulle ha varit gott att rulla dem i kokos eller tranbärs- eller blåbärspulver för att addera lite mer smak.Överlag tycker jag det blev en helt fantastisk middag. Vi provsmakade några olika öler till maten och hade kul medan vi kockade. Det är så kul att Jannica flyttat hit till Helsingfors, och jag hoppas vi hinner umgås en hel del under våren. Okej PUH! Det var en lång beskrivning på en rätt så bra vecka i mars. De kommande dagarna gapar tomma i min kalender, men nog har jag alltid något att göra. På att göra-listan finns bland annat följande:– klippa vloggen från Hobbiton– planera inflyttningsfest– godisstrejka hela mars (kräver stor ansträngning kan jag meddela)– tvätta en hel drös kläder och lakan– gå igenom våra finanser och lägga upp en budget både för vardagen och för bröllopet– planera in en dagsutflykt till Noux eller Fölisön med picknick och gott sällskap– ÄNTLIGEN börja studera igen!Så nog lär mars ändå ha något att komma med. Kram,Johanna