Nutellafyllda donuts

Hej på er! Hoppas ni har haft en härlig helg, jag har skrivit massor av recept på härliga drycker och varit med mina kompisar. Jag la ut en bild på instagram på nutellafyllda donuts för ett tag sedan och fick många frågor efter receptet. Hade egentligen planerat att skriva ett annat recept nu men tror att ni uppskattar om jag lägger upp detta idag. Och jag tycker verkligen ni borde testa dessa! Farligt goda och sjukt enkla att göra faktiskt. Tror att de flesta skulle bli imponerade om ni bjöd på dessa vid fikat någon gång.Ska nog mumsa på en donut lite senare, har faktisk kvar några få.. :) Och JA, de är lika goda som de ser ut. Jag lovar! Recept för ca 10st ca 75 g smör 2 dl socker2 ägg4 dl mjölk 15 g jäst1 msk vatten ca 12 dl vetemjöl +ca 1 msk nutella till varje donut0,5 liter rapsolja att fritera i - Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen lösts sig. Smält smöret i en ka­strull. Låt svalna och häll över mjölken. Häll smörblandningen över jästen och tillsätt socker, ägg och hälften av mjölet. Blanda till en slät och klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakning. Knåda till en deg. Låt degen jäsa i kylen under bakduk till dubbelstorlek, ca 5 timmar. (Eller över natten, om du gör degen på kvällen och bakar ut på morgonen. Så gjorde jag.)Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 lika stora delar. Kavla ut delarna så att de blir plattare men inte supertunna, och lägg en klick nutella på varje platta. Nyp ihop kanterna uppåt och forma till runda bollar. Låt dem jäsa under bakduk i kylen till dubbel storlek, ca 1 timme. Värm oljan till 180 grader i en kastrull och fritera ringarna ca 30 sekunder på varje sida, tills de får en gyllenbrun färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper innan du doppar dem i socker. Lycka till!