Lanseringen av Michelin Nordic Guide 2017

I onsdags presenterades årets Michelin-guide för de nordiska länderna. Eftersom jag jobbar på Bookatable, ett företag som sedan ungefär ett år tillbaka ägs av Michelin, var jag och ett par kollegor på  plats.  Här har vi några av dem! Jag, Kerstin, Amanda och Jessica. Eftersom jag har hand om content och sociala medier var jag där och såg presentationen genom min kameralins. Liveuppdaterade allt Bookatable.se Instagram och samlade material till inlägg som skulle skrivas under dagen.  När vi kom tillbaka till kontoret från snörusket ute hade jag en väldigt stressig dag. Fick slänga i mig lunchen för att kuta tillbaka till min plats och fortsätta med alla uppdateringar. Kom inte åt pressreleasen på Michelins pressida, troligen på grund av hög belastning, och fick inte tag på dem jag har kontakt med hos Michelin, så när jag väl fick tag i listan fick jag jobba snabbt och effektivt. Så kan det se ut bakom kulisserna ibland. Vid 17 började vi som skulle på Michelins middag piffa till oss. Dresscode var business casual, så jag bytte om till vida kostymbyxor, blus från Ganni och kostymskor som jag sen inte alls kände mig bekväm i. Byxorna kändes alldeles för stora och på det stora hela blev allt för löst sittande. Finns få grejer jag tycker så illa om som att inte känna mig bekväm i det jag bär, men här var det bara att bita ihop.  Första stoppet för kvällen var Teaterbrasseriet. Tycker den här bilden är lite kul, för den ser så stel ut, vilket är raka motsatsen till hur stämningen verkligen var.  Efter två glas bubbel gick vi vidare till Vasateatern, som vi besökt tidigare under förmiddagen. Här skulle middagen äga rum. Tycker det var himla fint uppdukat och mysigt med all sammet i rött. Dock så lyste lamporna i ett rött sken som inte alls blev bra på bild, om ni tycker bilderna från och med nu ser lite tokiga ut.  Förrätten var helt magisk! Sotad lax med dillquinoa, citronmajonnäs, picklade gurka och fänkål. Mmm, varje tugga bara smälte i munnen och smakerna kompletterade varandra perfekt. Till det fick vi ett en söt riesling. 2013 Dr. Loosen, Erdener Treppchen, Riesling Kabinett, Mosel. Något annat vi funderade på under kvällen var hur mycket press kvällens kock måste ha känt. I lokalen satt nämligen nordens kock- och restaurangelit, alla med Michelin-stjärnor. Det är liksom som att du skulle göra en film och presentera för skådespelare som fått Oscars. Han smög ut mot slutet för att spana läget och fick lite applåder av oss, bra jobbet trots sjuk press tycker jag.  I och med att det var rött kött till huvudrätt var jag måttligt imponerad och tog bara några tuggor av köttet, men de andra kring bordet var väldigt nöjda. Kalv med benmärg, gulbeta, skogssvamp och rödvinssås som serverades med dragonsmör och tryffelpotatispuré. Sistnämnda var sinnessjukt god, tryffelfan som jag är. Rödvinet vi drack till gillades jag skarpt. Måste kolla om den går att beställa. 2014 Indómita Zardoz, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley om någon är intresserad. :) Här har vi kvällens Bookatable-sällskap! Från vänster har mig undertecknad, Jessica, Richard, Amanda, Jonas och Joseph. Funny story: Både jag och Amanda lockade håret på morgonen innan presentationen (jag gjorde det dessutom kvällen innan), men eftersom det praktiskt taget var snöstorm ute under dagen resulterade det i att håret istället blev frissigt och fluffigt. Som tur var hade Jessica tagit med sig sin locktång, så både jag och Mandy kunde piffa till oss i sista minuten. Kändes väldigt bra eftersom jag inte var nöjd med mitt klädval. Och den här suddiga lilla rackaren på bild är desserten. Mjölkchokladrullar med salt karamell med chokladkräm, karamelliserad beurre blanc med passionsfrukt- och yoghurtsorbet. Sorbeten var ruskigt god, smakade precis som passionsfrukt.Till det drack vi 2014 Domäne Wachu, Terrseen, Beerenauslese.Efter middagen minglade vi kvar en stund, men eftersom dagen varit lång och ansträngande och min kropp började säga ifrån tog jag tunnelbanan hem och somnade strax efter 12. Ändå en härlig dag i karriären!