Söndag i St James Park & afternoon tea på Fortnum & Mason

Då var det dags för tredje och sista delen av min London-resa! Efter frukost tog vi oss ut genom den fina lobbyn och åkte buss till Oxford Cirkus. Hade egentligen tänkt att vi skulle shoppa på söndagen, men i London får man inte göra några köp innan kl 12. Lag på det eller något i den stilen. Så där försvann mina förhoppningar på lite nytt till garderoben och en ny väska.  Istället fick det bli lite fönstershopping. Längs med Regent Street fastnade jag framför en klockbutik och klockan till höger. Den skulle jag inte tacka nej till direkt. Tidlös och klassisk.  Trots att jag var mätt efter frukosten blev jag ändå lite sugen på chokladdoppade jordgubbar. Det ska jag definitivt göra i sommar, tänk vad gott tillsammans med ett glas bubbel.  Efter Regent Street fortsatte vi ner till min absoluta favoritpark i världen, nämligen St James Park. Det är svårt att inte gilla den parken. Bortsett från att jag har en hel drös med härliga minnen därifrån från när jag bodde där, så är den härligt lummig med all grönska, spännande fåglar och ligger precis intill Buckingham Palace. Svårt att tänka att man är mitt i stan när man knallar omkring där.  Innan vi var tvungna att runda av vår promenad gick vi förbi ett stort fikonträd och förundrades över hur det kunde överleva i London. Känns inte som rätt klimat för en sån växt? Vid Green Park gick vi till det anrika Fortnum & Mason, där vi hade bokat bord för afternoon tea. När hissdörrarna öppnas på plan två på The Diamond Jubilee Tea Salon var det lite som att kliva in i en annan tid, nästan ett annat årtionde. Fick lite Downtown Abbey/Titanic-vibbar.  Det kändes nästan som fel miljö att knappa en miljon bilder, men det gick liksom inte att låta bli. Sån insta-vänlig lokal ju! Väldigt tillmötesgående personal. Hörde av mig till dem flera dagar i förväg för att höra om de kunde lösa glutenfritt till mig, och det var minsann inga problem. Hela vänstra våningen med de tre faten var glutenfri! Jag beställde in Wedding Breakfast, som togs fram när prins William och Kate skulle gifta sig, för att fira. Nästan tvungen när jag själv numera är förlovad ju. ;) Mackorna längst ner hade lite olika fyllningar. Coronation Chicken, Fortnum’s rökta lax, gurka med mynta och citronsmör, glazerad skinka och ägg med majonnäs och gräslös. Nästa våning hade två fruktscones med clotted cream från Somerset, deras egna jordgubbsmarmelad och lemoncurd.   Våningen högst upp fick blodsockret att skjuta i höjden med en chokladkopp, rosmakron, banankaka och marmeladrektangel.  Kan vi ta en minut och begrunda denna rosmakron? Den var så himla, himla god. Smakade verkligen som att man tog en tugga av en söt ros, på ett bra sätt alltså. Började nästan garva av välbehag, visste knappt vad jag skulle göra av mig själv för att den var så himla god. Trots det var smakupplevelsen all in all inget som kommer gå till världshistorien. Mackornas innehåll var rätt trist, jag menar gurka och smör? Kom igen. Och sconsen var inget speciellt. Men desserttallriken var riktigt kul och god och det var kul att testa bröllopstéet.  Sen blev det faktiskt lite stressigt till flygplatsen. Var tvungna att åka tillbaka till hotellet och plocka upp våra väskor, jag tyckte mamma var för seg, sen vänta på bussen som tog en evighet på sig att komma, överbelamrat tåg till flygplatsen med en liten tjej mittemot mig som satt och småsparkade på min väska trots att hennes pappa sa till henne hela tiden. Fick även väldigt ont i magen och led mig sen igenom hela flygresan, så det blev tyvärr inget kul avslut på en sammanfattningsvis underbar resa. Tänk vad underbart att jag kan få resa själv med min lilla mamma. <3