Nyttig middag

På helgen brukar man ju vilja ha lite lyxigare mat så jag har fixat ihop ett lite nyttigare alternativ till den klassiska helgmaten. Istället för kött, pommes och bearnaisesås så har jag gjort: sötpotatispommes, kycklingfilé, sås gjord på kvarg och en sallad till. Supergott och väldigt mycket nyttigare! - Sätt ugnen på 200 grader- Se till att kycklingen är upptinad, lägg den i en form och ha på valfri krydda. (jag valde grillkrydda eftersom jag tycker det är så gott men det är inte det nyttigaste, så välj något annat om du vill).- Skär sötpotatisen i långa, ganska smala bitar så att det blir som pommes. Lägg dem på en plåt och ringla olivolja och lite salt på. - Sätt in kycklingen och sötpotatisen i ugnen och låt det stå i cirka 25-30 min. Sötpotatisen blir bäst om man ändrar inställningen på ugnen till "grill" sista 10 min. Glöm inte röra om bland sötpotatisen då och då.Såsen gjorde jag på kvarg, lite naturell yoghurt, lite pressad citron, chilipulver, vitlökspulver och lite grillkrydda. Servera allt med en stor sallad till.