EN AV JULENS SMAKER

Är det något jag tycker är roligt så är det att testa på nya saker - speciellt i bakning. I år har jag gjort pepparkaksscones  och pepparkaksmuffins med vaniljfrosting. Jag utgår från grundreceptet för scones och likadant för muffins - sen tillsätter jag några teskedar pepparkakskrydda. Gräddar i ugn precis som vanligt, sen doftar det jul i hela huset. Grundrecept muffins100 g smör2 ägg1,5 dl kesella naturell3 dl vetemjöl2 tsk bakpulverGör så här: Smält smöret, vispa ägg och socker. Tillsätt smälta smöret och kesellan. Blanda dem torra ingredienserna (här tog jag i 2,5 tsk kanel och 2 tsk pepparkakskrydda) och tillsätt i smeten. Klicka ut lite av smeten i formar på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i övre ugnen i ca 15 min på 200 grader. Frosting200 g färskost (Philadelphia ost)2 dl florsocker25 g margarin1 msk vaniljsockerGör så här: Blanda alla ingredienserna och vispa till en krämig smet. Spritsa sen på pepparkaksmuffinsen när dem svalnat något.