Chocolate Chip Cookies (ljusa)

Det här kakorna är ursprungligen från Amerika men nu är de vanliga hela världen om. Dom är riktigt smaskiga!♥ LOVE IT! ♥INGREDIENSER:170g smör, rumstemperatur1 4/5 dl farinsocker3/5 dl strösocker1 ägg, rumstemperatur2 tsk vaniljsocker4 3/4 dl vetemjöl2 tsk majsstärkelsen1 tsk bikarbonat3 dl (250g) chocolate chips eller hackad choklad (ljus eller mörkchoklad)GÖR SÅ HÄR:1. Hacka chokladen grovt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och majsstärkelse i en bunke, ställ sedan åt sidan.2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker poröst=med elvisp och fluffigt, i ca 5 min. 3. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa på låg hastighet till en jämn smet. 4. Tillsätt de torra ingredienserna du ställde åt sidan och vispa snabbt ihop till en deg, tillsätt även den hackade chokladen. Ställ degen i kylskåpet 30 minuter. 5. Klä två plåtar med bakplåtspapper, värm ugnen till 175 C. Ta små bollar ur degen med hjälp av två skedar, lägg bollarna på plåten med lite rum i mellan. Platta inte dem! 6.Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter, tills kakorna fått en ANING färg runt kanterna och ytan inte är så glansig mera. Grädda inte kakorna för länge! Låt kakorna svalna i 2-3 minuter på plåten och flytta sedan över till ett galler och svalna helt. Grädda resten av kakorna. Går att frysas in, tänk på att isåfall värm kakan i mikron innan servering blir mycket godare! Mums! ♥