Ltcakes Esprsso house muffins

När vi smakade på Espresso house blåbärsmuffins blev vi kära i dom. Vi tänkte vi gör något liknande hemma fast med hallonsylt i. Det lyckades vi med.<3 Ännu godare om man får säga så!!!< 3Fyllning: (hallonsylt, det kommer bli en hel del över)250 g hallon1 1/2 dl strösocker1 äkta vaniljpulverTillagning:Lägg hallonen i en gryta. Koka upp på svag värme och tillsätt, strösocker och vaniljpulver. Låt koka cirka 5 minuter, rör om under kokningen. Häll gärna upp hallonsylten upp i en fin glasburk. Bevara hallonsylten svalt.Crumble:75 g kallt smör2 dl havregryn1 dl vetemjöl1 dl strösocker Gör så här:Blanda ihop alla ingredienser med fingrarna.Muffins:2 ägg1 dl strösocker100 g smör2 dl mjölk eller 1 dl mjölk och 1 dl filmjölk eller gräddfil4 dl mjöl2 tsk bakpulver1 msk kardemumma kärnor1 nypa salt Gör så här:•Vispa ägg och socker pösigt. •Smält smöret i en kastrull.•Blanda ned mjölken i det smälta smöret.• Stöt kardemumman fint med en mortel.• Blanda alla övriga ingredienser i en egen skål. •Rör ihop alltsammans till en smet. •Fyll muffinsformar till hälften med smet. •Lägg på din hemgjorda hallon sylt ca1 tsk.•Fyll resten av muffinssmeten ovanpå. •Lägg på ytligare 1-4 tsk hemmagjord hallonsylt(beroende hur mycket du vill ha) . •Smula över crumble på toppen av alla muffinsar.•Grädda i 200 grader i ca 10-15 min. Klar! Smaskens!<3