en mysdag + recept på pasta carbonara

Idag har jag inte alls gjort mycket, vilket har varit väldigt skönt! För en gångs skull hade jag inte ställt nån klocka, utan jag sov tills jag vaknade. Åt frukost i sängen och gjorde ett par blogginlägg, och där blev jag kvar till typ mitt på dagen 😅Matilda kom ner på eftermiddagen och då cyklade vi ut på Sveg och gjorde lite ärenden, köpte bland annat en kalender så nu ska jag få "ordning" på mitt liv 😂 Min hjälpreda vid middagen 😍👇🏼 Ovanför ser ni dagens middag! Igår när jag kollade runt på youtube så kom det upp en massa videos på hur man gör riktig pasta carbonara, och tydligen gör man det utan grädde. Jag har ju alltid trott att krämigheten kommer från grädde men tydligen inte, istället använder man lite av pastavattnet, äggula och ost. Pastavattnet använder man för att komma åt stärkelsen från pastan eftersom det är det som gör det så krämigt 😃Jag provade att följa receptet från Matgeek's video på Youtube som ni hittar HÄR och det blev ganska gott faktiskt. Jag råkade ha i äggen när det var lite för varmt så det blev som en liten äggröra så nästa gång ska jag sänka värmen innan 😅 Ingredienser för 2 portioner: pasta för 2 port. 2 ägg parmesanost, efter smak och tycke lufttorkad eller rökt gris av något slag, jag använde vanliga tärnade bacon salt och svartpeppar Gör så här: Koka upp pastan. Lägg i baconet i en stekpanna på medelhög värme. Riv osten och blanda det med äggen. Häll över baconet i en skål när det stekts klart, häll över lite pastavatten i stekpannan och låt det sjuda bort. Ta av stekpannan från plattan och lägg pastan i stekpannan. Häll i äggblandningen och rör livligt tills det blir krämigt. Blanda i baconet. Salta och peppra, mumsfillibabba😜