spontanpaj ?

Hej på er! Måndag igen och ny vecka, nu för tiden har jag noll koll på vad det är för dag och datum. Jag blir så dagvill när det är sommarlov och när man ibland jobbar helg 😆 Idag jobbade jag till halv sex, kom hem och åt middag och somnade sen i soffan. Jag hade en sån hemsk huvudvärk så det var skönt att vila lite. Jag vaknade vid 20 och blev så himla sugen på något sött och gott, efter mycket velande mellan om jag skulle göra kladdkaka eller rabarberpaj så bestämde jag mig för paj. Det är så härligt att det finns en rabarberbuske (heter det rabarberbuske? rabarberplanta?) precis utanför huset, då är det bara å hämta😋 Paj är ju så enkelt men ack så gott det är när man kan börja använda sommar- och vårbären/frukterna. Jag använde mig av detta recept: Fyllning 2-3 stjälkar finskuren rabarber 1-2 dl strösocker ca 1 tsk kardemumma Smuldeg 1,5 dl havregryn 1 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 125 g smör Sätt ugnen på 225 grader. Lägg rabarbern i en pajform och strö på socker och kardemumma. Sätt in i ugnen i ca 10 min. Knåda ihop alla ingredienser till degen, strö den övern rabarbern och grädda i ytterligare ca 20 min. Jag gjorde faktiskt dubbel sats på smuldegen för jag älskar när det är mycket deg 👅 Servera med vaniljglass eller vaniljsås, MUUUMMA ❤️ Vill ni veta en skojig sak? Om 4 (!!) dagar åker jag och fyra tjejer till utomlands!! Satan vad skönt det ska bli, och kul!! Vi ska till Ayia Napa och det kommer ju bli en resa för livet, om vi kommer fram förstås ;) Närå det ska nog gå bra, vi åker tåg till Arlanda på fredagkväll och flyger på lördagmorgon. Jag har panik pga att jag inte har börjat packat än, och jag jobbar tisdag, onsdag och torsdag så det lär väl bli en sistaminuten-packning 😅 Men jag är sååå taggad!! Jag kommer också att försöka vlogga både resan dit och när vi är där, så stay tuned! 😉