Sweet potato soup

Jag älskar verkligen att laga mat och prova nya recept! Är så glad över att jag snubblade över detta recept för något år sedan, och sedan dess har det varit en klar favorit. Så enkelt gott och nyttigt! Följande ingredienser behövs: SötpotatisGullökGrönsaksbuljongGetost (chevré)PumpafrönOlivolja Gör såhär: 1. Börja med att skala sötpotatisen och dela den i ganska stora kuber (det behöver inte vara så noggrant). Gör detsamma med löken.2. Fyll en kastrull med vatten, lägg i potatisen tillsammans med löken och tillsätt 1-2 tärningar grönsaksbuljong.3. Koka sedan tills potatisen är tillräckligt mjuk och häll av vattnet från kastrullen i bunke och spara det tills senare.4. Ta fram en stavmixer och mixa till önskad konsistens. Vill du ha den lösare så tillsätter du buljongen från kastrullen du sparade i bunken. 5. Tillsätt getosten och mixa en sista gång så soppan blir riktigt krämig.6. Häll i pumpafrön i en stekpanna och rosta snabbt så att dem får lite färg.7. Sleva upp soppan i en lagom stor sopptallrik, strö över pumpafrön, ringla över lite olivolja och lägg på en till bit getost.8. ÄT!!! Mängden av ingredienserna har jag lite svårt att bestämma, men två ganska stora sötpotatisar brukar räcka tillsammans med en gul lök för två personer. Buljongen är nog en smaksak, men brukar i regel lägga i två stycken i en medelstor kastrull. Sedan räcker typ 150gr getost beroende på hur lyxigt man vill ha det. Hoppas ni gillar receptet. Det är värt att prova! Hade inga pumpafrön hemma när jag lagade soppan senast, så det fick bli rostade solrosfrön men det är lika gott. Det är mest för konsistensens skull, att få lite tuggmotstånd.Kram<3