Rödbetspaj med chèvreost

Detta är min vegetariska favorit rätt. Ifall du vill prova på vegetariskt måste du testa denna supergoda paj. Ingredienser:Pajskal:3 dl vetemjöl125 g smör4 msk kallt vattenFyllning:150 g babyspenat2 msk olivolja500 g rödbetor,kokta utan skal100 g chèvreosteller fetaostÄggstanning:3 stk ägg3 dl vispgrädde150 g gratängost1 msk flytande honung1 tsk salt1 krm svartpepparGarnering:Hackade valnötterGör så här:Mixa ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med cirka 22 centimeter i diameter. Stoppa i frysen cirka 15 minuter.Sätt ugnen på 225 grader. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut, lägg i en finmaskig sil och pressa ur vätskan. Klyfta rödbetorna. Tärna getosten. Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen.Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Varva spenat, getost, betor och äggstanning i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter eller tills pajen är genomgräddad, känn med provsticka. Täck eventuellt med en bit alfolie mot slutet, så att den inte blir bränd.Garnera med valnötter.