Cookiedough-paj

Igårkväll bakade jag en sån himla god paj (eller vad man nu ska kalla det). Det är egentligen en gigantisk chocolate chip cookie som är seg i mitten, men lite knaprig ute längs kanterna. Förutom att man blir lite kladdig om händerna så var den dessutom inte alls svår att göra! Du kommer behöva:   1. 3,5 dl vetemjöl2. 1,5 dl strösocker3. 1 dl havregryn4. 1,5 dl farinsocker (strö)5. 1 ägg6. Kokos till smörjning av form/gjutjärnspanna7. 1,5 tsk bikarbonat8. 150 g choklad, jag använde 47%:ig9. 175 g rumstempererat smör10. 2 tsk vaniljsocker1. (Sätt ugnen på 175 grader). Hacka chokladen grovt.2. Vispa samman smör, farinsocker och vanligt socker med en elvisp tills alla smörklumpar är borta helt. Orkar man inte vänta på att smöret ska bli rumstempererat kan man värma det lite i micron. Gör isåfall tio sekunder i taget, tanken är ju inte att smöret ska börja smälta. Tillsätt slutligen ägget och vispa runt det. 3. Ha i mjölet, havregrynen, bikarbonatet, vaniljsockret och blanda ihop allt till en deg. Här använde jag händerna för jag tyckte det kändes lättast, men man kan självklart göra annorlunda om man vill.4. Tillsätt den hackade chokladen i degen och blanda runt den. 5. Smöra en gjurjärnspanna på ca 22-24 cm i diameter (det går säkert bra att använda en vanlig form också). Häll sedan ner riven kokos i pannan och låt det fästa på smöret. 6. Häll ner degen i pannan och tryck ut det jämnt. Grädda längst ner i ugnen i ca 35 minuter och låt sedan kakan svalna i pannan. Servera kakan/pajen som den är, eller med något tillbehör. Jag hade vaniljglass och färska jordgubbar till och det vart sååå gott!