Korv och gnoccipanna

Först och främst, ska vi reda ut vad gnocci (uttalas gnåcki) är? Om jag inte fått det hela om bakfoten så är det potatispasta som man tillagar genom kokning. Jag tycker dock att konsistensen blir mycket bättre om man även steker dem sen, vilket jag också gjorde med denna väldigt enkla rätt. Falukorv är ju dessutom en vardagsräddare eftersom det går att variera väldigt mycket. Till tre personer (eller två + en matlåda) behöver du:En halv falukorvsring, 500g gnocci, en vitlöksklyfta, ca 1 dl sweet chili-sås, 2 msk tomatpuré, 1 msk olivolja, paprikakrydda, salt & pepparBörja med att koka gnoccin enligt tillagningsanvisningar på paketet, häll sedan av vattnet och låt dessa stå och svalna lite i kastrullen. Strimla falukorven i valfritt stora bitar, lägg även dessa åt sidan lite. Gör en typ av sås på sweet chili-sås, tomatpuré, vitlök, olivolja, paprikakrydda och salt & peppar. Häll ner allting i en stekpanna och stek på hög värme, tricket för att lyckas med dina gnoccis är att våga låta dem ligga stilla och få lite färg - då blir dem godast. Servera rätten som den är eller med en sallad. Den här rätten går ju hur enkelt som helst att piffa upp med valfria grönsaker som man gillar att äta varma, t.ex. paprika, någon svamp, lök eller tomat. Den går dessutom väldigt snabbt då gnocci bara ska kokas i någon minut innan man steker allting, jag tror vi satt vid bordet 20 minuter efter att jag började laga maten. :)