Semi-freddo med nutella

Först och främst, vad är semi-freddo? Det är en kräm på bl.a. grädde och ägg som man fryser in och smaksätter hur man vill. Resultatet blir väldigt likt glass i konsistensen och är otroligt gott. Dessutom går alla såna typer av efterrätter att göra en bit innan själva serveringstillfället utan att de blir tråkiga, det var också därför jag valde att bidra med den här desserten på valborg. Behövde något som höll sig fräscht och roligt även fast jag inte bakade den samma dag, denna vart perfekt och smakade sååå gott. Är riktigt nöjd med den här efterrätten och den är dessutom jätteenkel att göra. Here it goes!Du kommer behöva:350 g hasselnötskräm1 dl kakao1 ägg3 äggvitor4 ägg (totalt behövs alltså 8 ägg)2 msk socker5 dl grädde400 g ljummen nutellaSåhär gör du:- Browniebotten -1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant med smör och kakao.2. Rör ihop hasselnötskrämen, det hela ägget och kakaon. 3. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i hasselnötsblandningen. 4. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.- Semi-freddo -5. Knäck de fyra resterande äggen och separera äggulorna och äggvitorna från varandra. 6. Vispa äggvitorna med en matsked socker till ett hårt skum.7. Vispa sedan äggulorna med den resterande matskeden socker tills blandningen är fluffig. 8. Vispa sedan grädden. Den behöver inte vara jättetjock, men man ska kunna göra toppar med vispen i den. 9. Blanda samman äggblandningarna med grädden.10. Värm nutellan i mikron tills den är ljummen (ca 20-30 sekunder, men håll koll!). Ringla sedan ner den i blandningen och blanda runt med en slickepott. 11. Fyll upp formen med blandningen och förvara i frysen i minst 5 timmar.  Eftersom vi åt efterrätten på kvällen så var ljuset väldigt dåligt och jag fick ingen jättebra bild. Men jag toppade i alla fall tårtan med massvis med färska jordgubbar. Det här var verkligen en supergod dessert och jag kommer definitivt göra om den flera gånger! Kram