Matklubben: På spåret

Hej mina älsklingar! Tack till er som har hört av sig och grattat till jobbet! Ni är bäst! Det känns verkligen helt sjukt fortfarande, fortfarande i chocktillstånd. Tänk om jag hade vetat om det när jag var i NYC för första gången som 12-åring, och då sa att jag en dag skulle bo där men att jag ca 10 år senare skulle flytta dit, det trodde jag nog aldrig! Men till något annat kul! Förlåt för försenat inlägg men har kommit lite i mellan i veckan som ni kanske förstår! Men nu så! I tisdags hade mitt lag, jag, Mirja och Klara vår middag för Matklubben! Vi var pirriga och nervösa för hur det hela skulle bli. Vi hade temat, PÅ SPÅRET! Vi delade in alla 6 gästerna i 3 lag. För att få in en rätt så behövde deltagarna ta reda på vilken destination som maträtten härstammade ifrån. Kan verkligen rekommendera ALLA att köra en på-spåret middag! Det var verkligen sjukt roligt!  Eftersom vi är 9 st totalt denna termin vart det lite trångt runt mitt runda bord så vi bar in bordet och stolarna från balkongen! Funkade ju fin fint! Vår första gäst som anlände var Christine! Alla fick en grapefruktsdrink till fördrink!  Sedan anlände alla fina underbara medlemmar. Innan maten på bilden bars fram så ställde vi de klassiska påståendena med 10 p, 8 p osv och så fick lagen gissa på destination 1. Som var TOKYO! Vi hade friterat rispapper (herregud vad nervös jag var över friteringen pga traumatiska tidigare upplevelser men Mirja är ju en klippa vid spisen så vi klarade det galant!) som man skulle bryta till mindre bitar och ha en salmalax-tartare på salmalax, rädisor och gurka i en marinad i chipsen! En hit in Japan skulle man kunna säga! Så gott om man får säga det själv! Kändes så festligt med det friterade rispappret, som Shibumi ungefär!  När destination 1 var färdig och frågorna om destinationen ställda så fick man slå sig ner till bords. Även här var nästa destination hemlig. Vi fortsatte spelet och förde gästerna till destination 2: TAIPEI! Huvudstaden i Taiwan. Där bjöd vi på egengjorda BAO-buns (vårt nervösaste moment, bao-buns tillagas i ånga från ångkokare!) med fläskkött marinerat i en hoisinsås med ingefära osv i toppat med en egengjord kimchimajonäs, picklad rödlök, het sirachasås och koriander! Det blev också en hit!  När förrätten var uppäten och det mousserande vinets bytts ut till vitt vin (kung fu girl) så var det dags att bege sig till destination nmr 3: Shanghai! Hajjar ni var kul? Där hade vi lagat egna dumplings! En var vegetarisk på kikärtor och annat gott och den andra var på fläskfärs! Till det en magiskt konstig sås på kanel, stjärnanis osv. Och edamamebönor och nudelsallad! Även kimchimajo till detta om man vill ha! Så gott att göra egna dumplings! Vi gjorde på filodeg, så gott. Efter huvudrätten så började vi närma oss slutet av vår resa. Vi begav oss vidare till destination 4, en plats där citronerna härstammar ifrån, avdankade b-kändisar åkte även dit och startade bar. Nämligen: GOA! På göteborgska, Indiens GOAste provins! Nu bjöd vi på en Baileysdrink med mjölk, egengjord citronglass i citroner och en vitchokladstryffel med lime till.  Kvällen var helt underbar och avslutades med att alla fick varsin fortune cookie där alla läste upp sina lappar för varandra en efter en! Så fin kväll! Det blev så jäkla bra! Vi i laget var sjukt nöjda iallafall!  Så prova nu att köra på spåret där hemma! Riktigt lyckat koncept! Vi hade även avsnitt av på spåret på i bakgrunden under hela middagen och spelade den tillhörande musiken! Så glad för Matklubben, Lunds i särklass gastronomiskt sexigaste sällskap. Men det vet ni ju redan. Hejdå!