Saffran risotto

Här kommer receptet på risotton jag bjöd på här hemma till mamma och Tim, den blev svin god och den blev godkänd av alla.  Alltid lite pyssel med risotto men när man gjort de några gånger så är det väldigt simpelt. Du behöver: 3-4dl arborioris 6 dl kantareller/champinjoner eller vilken svamp man vill egentligen. Jag hade i lite extra för vi gillar svamp.  1 gul lök olivolja 1 förpackning saffran 1 L Kycklingbuljong med tärningar1 dl vitt vin25 g smör1 dl parmesan, färskriven +extra till servering150 g mascarpone2 msk persilja (jag hade fryst)  Och gör såhär: Koka först ihop buljongen så den är redo & ha den på svag värme.  Skär svampen i små bitar, hacka löken. Värm upp olja i en kastrull/djup stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Blanda i riset och saffran, höj värmen och tillsätt vinet och rör om. Tillsätt buljongen lite i taget och koka på svag värme i 20 minuter med ständigt omrörning, fyll på med buljong hela tiden och ha i svampen efter halva koktiden. Fortsätt koka tills riset är mjukt med fortfarande lite tuggmotstånd. Salta efter egen smak. Rör i smör och parmesanost och dra pannan bort från värmen. Låt den stå några minuter och blanda i mascarponen, men den ska inte koka. Strö över persiljan och servera!