Kanelbullar

Kanelbullar - detta recept skiljer sig lite ifrån ett vanligt hederligt bullrecept. Bland annat görs nämligen degen på vit sirap och ägg.Vetedeg:4,5 dl mjölk175 gram smör75 gram jäst1½ tsk saltca 20 dl vetemjöl3 tsk bakpulver12 msk vit sirap3 äggFyllning:smörkanelsockerSmula jästen i en bunke. Häll på saltet.Smält smöret i en kastrull på spisen, häll i mjölken och värm till 37 grader.Häll mjölkblandningen över jästen.Blanda mjöl och bakpulver och häll ner i bunken tillsammans med sirap och äggen. Arbeta ihop till en bra deg och låt jäsa ca 40 min.Kavla ut en del av degen, bre på smör och strö över socker och kanel. Rulla ihop och skär bitar, till bullar. Lägg bullarna i formar på en plåt.Låt jäsa ca 20 minuter och grädda sedan i 225 grader ca 10 min