HOW TO MAKE A GREAT: lunch för favvisar

Hur trevlig lunch hade inte jag för några finisar häromdagen? Vi snackade skit i ett par timmar över en tvårätters i form av en carbonara från Michaela Fornis recept och min favorit (och helt vegansk) efterrätt (efter pavlova såklart); veganskabrownies med soyaglass, grädde och karamelliserade popcorn.  How to make: den Perfekta Carbonaran: 1 ägggula per person 1 halv dl parmesan per person ca. 1 halv dl grädde per person. Serranoskinka 1 vitlöksklyfta Do it like this: Koka pastan, stek undertiden skinkan med vitlöken i lite olja. Blanda övriga ingredienser i en skål. NÄR pastan är färdigkokt och vattnet är avhält är det sedan enbart att hälla i pastan i stekpannan med serranoskinka och vitlöken, häll över ägg, grädde, parmesan blandningen. Blanda tills osten är smält, fota och ÄT. VEGANSKA BROWNIES w. karamelliserade poppisar: 100g mjölkfritt smör 2.5 dl socker 1 msk vaniljsocker 1/2 dl kakao 2 dl vetemjöl 1 dl havremjölk ca. 1-2 tsk bakpulver vegansk choklad Sätt ungen på 180 grader. Smält smör och blanda sedan allt till en smet. Häll i en form. tryck ner massa chokladbitar i. Sätt in i ungen i 20 min eller mindre om den önskas kladdigare. Poppa popcorn. Smällt ytterligare 100g mjölkfritt smör. Tillsätt ca. 2 dl socker till smöret och blend blend blend tills det förvandlas till en brun karmaeliserad massa. Tillsätt popcornen och låt svalna på ett bakplåtspapper. Servera med massa soyagrädde och glass och något gott att dricka. Det är Mumma, I promise.