How to Make the perfect: Risotto con funghi

En av mina absoluta favoriträtter är all day everyday en risotto. Gärna toppad som den här med smörstekt ostronskivling, annars är det svin gott(!!!) att steka serranoskinka eller med parmesanchips (tips!).To make a perfect risotto behöver ni:8-9 dl hönsbuljong (med svamp till kan man använda svampbuljong)2 st charlottenlökarolivolja4 dl arborioris1 dl torrt, friskt vitt vin (t.ex. chardonnay) 1-2 dl parmesanSvamp (typ) kantareller, skivling etc etc etcsmörKoka upp buljong i en egen kastrull. Hacka sedan lök fint och fräs lätt i olja i en ny gryta. Häll i riset och sedan vinet. När vinet sedan kokat in, tillsätt därefter buljongen i omgångar under ca. 20 min. När risotton är färdig är det sedan enbart att tillsätta parmesanen, blanda runt och toppa med massa svamp(!!). Toppa med mer parmesan och ev. lite ruccola i.o.m. att det är extremt gott. Try it, cook it, eat it, love it!!