Alla hjärtans efterrätt
Idag har jag inte bara gjort frukost - jag har hunnit göra en hallonyoughurtglasschokladtårta också - HAHA, kom inte på något bra namn ^^ Här är receptet: Chokladbotten: 50 g smält avsvalnat smör/margarin 2 ägg 2 dl strösocker 1.25 dl mjölk 1.5 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 3 msk kakao Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner mjölken och det smälta smöret. Blanda bakpulver, mjöl och kakao i en separat skål. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Häll ner smeten i formen och grädda den på 175 grader i nedre delen av ugnen - men med både över och undervärme om du har en "gammal" spis. Yoghurtglass: 500 g naturell tjock yoghurt (typ Turkisk eller Grekisk) 200 g hallon (går att byta ut mot vilka bär som helst) 1.5 dl florsocker Mixa allt i en matbredare och häll över i en aluminiumform och ställ in i frysen, rör om efter ca en halvtimme och låt den stå en halvtimme till i frysen, för att sedan röra om igen. Fortsätt nu på instruktionerna för "tårtan". Tårtan: När chokladkakan har svalnat kan du öppna kanterna på formen och möjligtvis skära bort toppen om den är rundad - den ska helst vara helt platt i toppen. Sätt på kanten på formen igen. Efter att du rört om andra gången i glassen så häller du på den och låter den stå inne i ytterligare en halvtimme - timme. Toppen du skar bort på chokladkakan kan du använda för att stansa ut till exempel hjärtan med hjälp av pepparkaksformar. När du har lagt dina små kakdekorationer - t ex chokladkakshjärtan som jag - så kan du ta och pudra lite florsocker över dom. Ta sedan lite utav saften som blir om du mosar hallonen - om du har sparat några hallon dvs. Ringla saften lite över tårtan. Severa!