Morotskaka

      Detta är nog en av mina favoriter på fikafronten. Älskar verkligen frostingen och ja, hela kakan också för den delen!  För att få er en form på ca. 24 bitar mumsig morotskaka så behöver ni detta: Kakan 4 ägg4 dl socker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat2 tsk malen kanel0,5 dl neutral matolja5 dl rivna morötter Glasyr 250-300 g philadelphiaost300 g florsocker150 g smör1 msk vaniljsocker Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de torra ingredienserna (ett tips är att "vända" ner ingredienserna, på så vis behåller du luften i smeten och får en "fluffigare" kaka). Blanda sist i oljan och morötterna. Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt kakan svalna därefter.Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Bred glasyren på kakan och skär upp i bitar, sedan är det bara att hugga in!