It's all about the dip

Jag älskar att äta mat man kan dippa i alla möjliga former. Men bäst att snaska på måste ändå vara nachos med guacamole, picco de gallo och ostdipp. Och då snackar jag inte Santa Marias tråkiga, plastiga ostdipp som är fylld med mycket andra konstigheter än ost. Utan jag snackar en hemmagjord, krämig, ostig fettbomb! Guacamole Gröp ur tre avokado, hacka en chili, krossa två vitlöksklyftor och pressa i en lime. Mixa, salta. Picco de gallo Hacka typ 4 tomater och 2 schalottenlökar i lagom stora bitar. Finhacka koriander och chili, pressa i en halv lime, tryck i pyttelite houng, salta och blanda. Ostdipp Smält en si så där 2 msk smör, dra av från plattan och vispa ner ca 2 msk mjöl. Rör till en krämig konsistens och tillsätt  ca 0.5 dl mjölk. Sätt tillbaka på låg värme, häll i 2.5 dl mjölk till och kasta ner ca 250 gram riven cheddarost. Håll plattan på låg värme och rör och rör tills den får en lagom tjock konsistens och tills osten smält. Smaksätt med vad du vill, jag hade i tabasco och smoked paprika i den här. Men kör vad du än tycker är gott. Typ röd eller grön chili är gott, likaså jalapeños. Som sagt, ös ner vilken smaksättning du känner för!