Hamburgare med whisky och bacon

  Efter en fantastisk och... intensiv möhippa härom lördagen var söndagen mycket mycket lugn. Ösregnet passade utmärkt, ingen idé alls att gå utanför dörren. F bestämde att det blir hamburgare till middag, och vem är jag att säga nej? Känns som att den här dagen krävde burgare. Men man behöver ju inte släppa alla ambitioner trots seg söndag och "enkel" (trodde F ja) middag, det blev burgare smaksatta med bacon och Jack Daniels (supersugen på det då yes. nej.), hemgjord hamburgerdressing, surdegshamburgerbröd och hemskurna pommes. Omnom. Lite Ben & Jerrys på det och så var den amerikanska drömmen ett faktum framför några avsnitt av The Americans. Riktigt bra.   Bacon- och whiskyburgare 4 biffar till 2 personer   300 g nötfärs 0,5 paket bacon 2,5 msk whisky 1 litet ägg 1 msk tomatpuré Salt och massor av svartpeppar   4 skivor cheddar   Hacka baconet och stek krispigt, tryck ner ett papper i stekpannan och låt det suga upp det överflödiga fettet, på med whiskyn och låt den bubbla bort och koka ner. Blanda resten av ingredienserna till burgarsmeten, ner med bacon/whiskyblandningen och provstek en liten bit. Forma fyra ganska tunna och platta biffar, inga flotta högrevsburgare här som ska stekar medium rare, utan platta ut dem bara! Stek på hög värme på ena sidan, vänd, lägg på en skiva cheddar, på med ett lock och mindre än en minut senare är de klara - dina fantastiska amerikanska burgare!   Hamburgerdressing 2-3 personer   0,75 dl gräddfil 1-2 tsk majonnäs 1 tsk dijonsenap 1 msk ketchup 3 msk bostongurka 3 droppar tabasco Salt och peppar   Blanda ihop alla ingredienser, smaka av och njut! Bred på burgare och dippa pommesen i denna goding. Mycket fräschare än sån där sliskig på tub...   Vi köpte surdegshamburgerbröd från Ica som vi rostade ordentligt i ugnen, de var toppen! Ett inslag av finburgare i dessa fulburgare :) Tomatskivor, lite vårlök, salladsblad och ketchup fulländade dessa skapelser!