Sallad på grönkål med rostad pumpa, feta och granatäpple

  En grymt härlig höstsallad som passar perfekt när man är sugen på något lite lättare, men man vill ju ändå äta i säsong. Alltså: grönkål och pumpa. Och granatäpple. Och fetaosten behöver vi inte ens tala om, den är ju alltid välkommen. BFFs .   Jag serverade denna på en middag (tillsammans med massor av annat gott) då vi var 8 girls och det räckte och blev över!   Sallad på grönkål med rostad pumpa, feta och granatäpple 8 pers på buffé   0,5 påse grönkål, sköljd och delad redan (why bother?!) 1 butternutpumpa av mindre sort 150 g fetaost 0,5 granatäple Salt och peppar Crema di balsamico   Skala pumpan med potatisskalare, först ett varv så att du ser ett rätt så ljusorange innehåll, sen ett varv till så att det knallorange framträder. Dela på mitten, gröp ur kärnorna och dela i rätt stora tärningar. Lägg på plåt, salta, peppra, olja och rosta i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.   Lägg upp grönkålen på fat, lägg på pumpan, smula över fetaosten och toppa med granatäpple. (Tips! Jag håller inte på med massa träskedar och slår ut kärnor i vatten eller så. Nope, ser det som meditation att dela på mitten, bryta upp granatäpplet i fjärdedelar och sen stå och pilla ut kärnorna, en och en nästan. Det tar inte så långt tid!) Dra några tag med pepparkvarnen, strö på lite flingsalt och drizzla över lite crema di balsamico. Easy peasy!