Salted peanut butter cookies

      Alltså de här kakorna. Så. Sjukt Goda. Jag hade antagligen kunnat käka upp hela plåten, men eftersom jag bakade dem till en fin vän som är sjuk och definitivt behöver lite socker och omtanke så besinnade jag mig efter några stycken.   Det lär ju inte komma som någon överraskning att sött och salt är min absoluta favoritkombo när det gäller kakor, så lite flingsalt på toppen av dessa godingar är ju en självklarhet. Kakorna blev helt perfekt krispiga i ytterkanterna och segmjuka inuti, lite som en chocolate chip cookie (men bättre. I och med nötter ofc). Ni måste testa!    Salted Peanut Butter Cookies  Ca 18 st   100 gram smör 1 dl jordnötssmör 1 dl socker 1 dl farinsocker 1 ägg 2½ dl vetemjöl 1 krm salt ½ tsk bikarbonat ½ tsk bakpulver 1 dl salta jordnötter   Vispa ihop sockret med det rumsvarma smöret och jordnötssmöret i matberedare, assistent med mördegsvispar (<3) eller elvisp. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt för sig och rör ner. Forma degen till bollar och platta ut dem till kakor, ca 5-6 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. De flyter ut ganska lite under gräddningen. Grädda i 200 grader i 10 minuter.   Låt svalna på plåten så länge du kan hålla dig från att käka upp dem. Njut med ett glas iskall mjölk. *Swoon*