Syrad rödlök

      Syrad rödlök är ett fantastiskt tillbehör till nästan allting- på en burgare, som topping på en sallad, till ca allt mexikanskt (vi hade den till chilin senast!).. och så vidare. Den blir liksom mildare än rå lök, men ändå himla smakrik och kommer med en extra dimension av sötsyrligt. Beroende på vad man ska ha den till kan man använda lite olika syror för att få den att matcha smakerna i övrigt. En standardvariant är med vitvinsvinäger eller ättikssprit, men till mexikanskt kan man gärna byta ut all eller en del a vinägern mot limejuice. Citronjuice funkar också bra och blir lite fräschare till t.ex. en sallad. Att ta i lite finrivet skal av lime eller citron lyfter ytterligare.   Syrad rödlök 4 portioner som tillbehör   2 rödlökar 0,75 dl vitvinsvinäger/ättikssprit 12%/limejuice 0,5 dl vatten 0,5 dl socker 1 tsk salt   Blanda ihop lagen tills sockret löst sig. Skiva löken tunt och lägg i lagen. Låt sta ett par timmar, men gärna ett dygn innan du börjar knapra. den håller sig finfint flera dagar i kylen, och säkert ännu längre än så egentligen.