ljummen höstsallad med päron, rotfrukter & ädelostdressing

En annan present som Fabian fick av mig när han fyllde var Linas matkasse för två! Ett av recepten var så himla gott att jag tänkte dela med mig av det till er!Ljummen höstsallad med päron, rotfrukter och ädelostdressing för 2 personer:Du behöver:GurkaMatyoghurtMorötterPalsternackaPersiljaPäron Röda linserRödlökSpetskålÄdelostBalsamvinägerFlytande honungMjölkOlivoljaSaltSvartpepparTorkad timjanGör så här:- Börja med att sätta ugnen på 250 grader.- Skala 2-3 (200g) morötter och 2-3 palsternackor och skär de i långa stavar.- Lägg i en ugnsform och häll på lite olivolja, flytande honung, timjan och salt. Ställ in högt i ugnen i ungefär en halvtimme.- Medan det är i ugnen kan man göra dressingen, då blandar man 50g ädelost, 1/2 dl matyoghurt, en skvätt mjölk plus salt och peppar med en stavmixer. Sen kan den stå i kylen och dra till sig medan man gör resten av salladen.- Häll av och skölj en förpackning röda linser, lägg i en skål med en 1 och 1/2 msk balsamvinäger och lite salt. - Skär 200g spetskål i stora bitar och stek i lite olivolja och salt i ungefär 1 minut. - Tärna ett päron och en gurka och skär rödlöken i tunna ringar.- Blanda nu de färdiga rotfrukterna, kålen, päronet, gurkan, linserna, löken i en stor salladsskål och en halv ask persilja och smula över det som blev över av osten och servera med dressingen! KLART! Ät och njut!!Går såklart att justera och byta ut och modifiera i all evighet men det här är en bra grund och blir så förbaskat gott!