Chokladmuffins med fudge glaze

Har du ovälkomna "röda gäster"? Eller du kanske bara är en chocoholic som jag? Här har du din medicin.....Muffinsen är SÅ god och DÅ ska vi inte tala om fudgen on the top! A.b.s.o.l.u.t.e.l.y Delicious!   Ugnstemperatur: 175 grader 75 g osaltat smör, rumstepererat 170 g vetemjöl 250 g strösocker 50 g kakao, siktad 1 msk bakpulver 1/2 tsk salt 2 dl standardmjölk 2 stora ägg   Fudge glaze: 3 dl vispgrädde 1 dl standardmjölk 1 dl ljus sirap 400 g mörk choklad 70%     Gör såhär:   1. Ställ 12-16 muffinsformar i en muffinsplåt.   2. Vispa smöret, mjölet, sockret, kakao, bakpulvret och saltet till en finsmulig massa med elvisp eller i en hushållsassistent.   3. Vispa för hand ihop mjölken och äggen i en kanna.   4. Vispa på låg hastighet ner hälften av vätskan och vispa tills allt har blandats ordentligt. Öka medelhastigheten och vispa till en slät, tjock och klumpfri smet. Sänk hastigheten och vispa ner resten av vätskan.   5. Födela smetarna i formarna. De ska fyllas till två tredjedelar. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.   Nu till glazen.   6. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap och ta av kastrullen ifrån värmen.   7. Finhacka chokladen och rör ner den i gräddmjölken så att chokladen smälter.   8. Ställ in i kylen och titta till den efter ca 30 min om den är tillräckligt fast för att kunna bre ut den på muffinsen.   9. Ät tills du storknar:)