Knäckig rabarberpaj

Pajdeg:150 g smör2 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 dl vispgrädde3 dl havregryn1,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver0,5 tsk saltFyllning:300 g rabarber2 msk strösocker0,5 msk maizenastärkelseGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.5. Fördela smeten över rabarbern i formen.6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!