Dadelpraliner!

Idag blev de en bak-dag bland annat och då testade jag att göra dadelpraliner. Jag följde Camilla Hamids recept och till dessa använde jag följande recept för ca 20 st: 20 stycken dadlar1 dl jordnötssmör (gärna crunchy)300 g mörk choklad0,5 tsk neutral olja0,5 dl salta & rostade jordnötterflingsalt Kärna ur dadlarna och fyll dom med jordnötssmör. Värm chokladen över varmt vattenbad. Dvs värm vatten i en kastrull utan att det kokar och ställ en skål som tål värmen ovanpå och lägg i chokladen. Rör om tills den smält helt. Ha i lite olja men observera att ta hellre för lite än för my ket då chokladen får svårare att stelna sen. Jag skulle personligen säga att olja inte behövs alls eller halvera mängden. För mig stelnade det inte förens jag ställde pralinerna i kylen… Sen hackade jag nötterna och tog fram flingsaltet. Doppa den fyllda dadeln i chokladen så den täcks helt. Plocka upp med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Strössla på nötter och salt efter eget tycke och smak. Jag hade mycket nötter då jag använde slät jordnötsmör och inte den som är cruncy. Låt stelna (eller som jag fick göra, ställ dom i kylen). Avnjut sedan eller förvara i försluten burk i kylskåp. För en dadel gillare och jordnötsälskare som jag va dom super goda!Dessa kommer bjudas på julafton för min del.