Panera fisk utan ströbröd!

En dag när jag skulle tillaga ett par torskfilér så fick jag för mig att jag ville panera dom för de tycker jag är så himla gott.Jag har ströbröd hemma, men tänkte ändå att, hmm kan man göra på andra sätt?Svaret blev att google is your best friend, så jag drog fram telefonen och började söka.Då fick jag upp ”8 goda sätt att panera på” och ett av sätten var att mixa solroskärnor till mjöl och panera med. Såklart behövs ett ägg också så paneringen fäster. Jag vispar helt enkelt upp ett ägg, vänder fisken i det och sen ner med filén i de mixade solroskärnorna och sist ner i panna smörad med lite margarin.Ju mindre smör desto mindre panering fastnar i pannan. Men lite smör behövs ändå. Stek inte på för hög värme. Då hinner inte fisken bli helt färdig innan paneringen är klar!Börja på medelvärme (jag satte på 4an (av 6 möjliga) och vred sen ner till 3an när plattan kommit upp i temperatur och stekte på! Ska ärligt säga att detta absolut var en hit! Va ingen större skillnad på smaken jämfört med ströbröd, pluset är att det är mycket nyttigare och inte alls svårt att göra om du har en mixer hemma.Jag ber er att iaf prova detta en gång, ni kommer inte bli besvikna. Själv är jag sugen på att testa andra varianter och se om jag kan hitta ännu en favorit.👍🏼