Veckosallad som håller 3 veckor!!

Gjorde lite veckosallad här om dagen som blev jättegod trots att jag tabbade mig med en sak. ”Dressingen” som skulle kokas innan den hälldes på salladen råkade jag göra ”rå”… Men jag tror inte de gör så mycket faktiskt. Smakade ju bra som sagt ändå och det bör hålla sig länge i kylen trots mitt felsteg. Ingredienserna som jag hade i är:1kg vitkål800g morötter1/2 purjolök (eller 1 hel rödlök)1 gul paprika  och 1 grön paprika (funkar med vilka färger som. Men ju syrligare desto bättre tycker jag i smak). Dressingen:1,5 dl vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)0,5 dl socker1 dl rapsolja (eller olivolja)1 msk salladskryddaSalta ev efter smak. Jag började med att skära kålen i strimlor (går även att riva grovt som jag gjort med morötterna) och strimla resterande grönsaker och lök. Gör du en hel sats som jag så blir det ganska mycket. Till nästa gång ska jag halvera receptet då skålen va svår att blanda i slutet. Blanda dressingen (jag glömde som sagt koka upp den, men ni behöver inte göra samma misstag som mig. Så koka upp så sockret smälter) och häll sen på den heta blandningen över salladen, blanda VÄL. På med plast och in i kyl. Låt stå minst 2-3h innan servering. Men den håller upp till 3 veckor i kyl så det är inte bråttom att äta upp. Såhär såg min ut över ett dygn och va jätte god. Saltade lite efteråt eftersom jag glömde ha i de i dressingen, men de som hände va bara att den inte va så salt (inte så konstigt) utan mer lite söt/naturell i smaken.Detta va första gången jag gjorde denna sallad för mig själv men blev nöjd ändå. Dock tills nästa gång jag försöker mig på detta så ska jag nog riva kålen till samma storlek sov resten och såklart KOKA dressingen så det blir som i receptet.Detta kan man sen förvara på förslutna burkar eller som jag gjorde, en skål i kylen. Enligt uträkning av lite dryga mått i min app så innehåller ungefär 1 portion under 100kcal (ca 86kcal) räknat på 20 portioner.Nu ska man inte räkna sånt här men vissa vill ändå veta. Ett bra mellanmål! (uppdatering 12 dagar senare) Hugger nu in på sista skålen av min veckosallad (höll knappt två veckor haha!!)Den blir godare och godare ju längre den står och ett tips från min sida är att extra salta lite uppe på med flingsalt eller himalaya salt.