HEMMAGJORD SUSHI

När jag fyllde år så fick jag en sushibazooka och igår testade jag den för första gången!Jag älskar sushi, men har aldrig testat att göra egen- så det var verkligen på tiden.Det var inte alls så svårt som jag trodde de skulle vara!Det som tog tid var riset då man ska skölja de en massa gånger, kokas och sedan svalnaMen resultatet blev iallafall sååå bra och det var sååå gott!!Lyckades trycka i mig 22 bitar när jag vanligtvis orkar max 12 hahah!Det ''svåraste'' är riset och jag använde mig utav de här receptet:3 dl sushiris3 dl vatten1 msk vitvinsvinäger3 msk vatten4 msk strösocker1/2 msk saltSkölj riset noga under kallt vatten.Häll riset i en kastrull och täck med vatten.Låt riset dra i kallt vatten i 20 minuter.Töm och skölj riset igenTillsätt 3 dl vatten.Koka upp med lock.Låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter (tills vattnet absorberat).Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter med lock.Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt i en kastrull.Värm till sockret löst sig, får ej koka!Smaksätt riset med blandningen och låt svalna helt.