Konsten att laga mat

Kalvfärsbullar med fetaost:500g kalvfärs ekologiskt och svenskt (funkar lika bra med nötfärs)1 ekologiskt ägg1 dl glutenfritt ströbröd2st gula lökar En skvätt vatten250g fetaost Färsk basilika och vitlökSalt och peppar Tillaga:Blanda ströbröd, lite vatten och ägg, låt svälla. Riv ner lök, vitlök, basilika, kryddor och färs. Smula ner fetaost och blanda försiktigt. Forma bollar genom att rulla färsen i handen, tryck till och stek med olja i en panna. Låt biffarna få stekyta på varsin sida och stek dom sedan klara på en plåt i ugnen. 200g 10-15 minuter. Servering:Förslagsvis med bulgur och egenlagad tzatziki.Alternativt med potatis, rödbetor och ärtor.Tzatziki:500g ekologisk grekisk yoghurt Olivolja Vitlök 2 klyftor En hel gurka Salt och peppar.Gör såhär:Riv gurkan på grövsta rivjärnet och häll i en sil eller durkslag. Pressa ur vattnet och låt det rinna av. Blanda yoghurt, vitlök, gurka, svartpeppar, salt och olivolja efter smak. Smaka av kontinuerligt och addera det som behövs. Klart! Håller sig i kylen i flera dagar och kan med fördel ätas som snacks med morotsstavar.