BAGUETTE MED K*CKKLINGCURRYRÖRA

Det är inte kyckling utan Oumph!... och baguette? Pff... more like olympiabröd från närmaste ICA. Typiskt veganer att alltid kalla saker för saker det inte är. Nåväl... vi kommer fortsätta snacka om saker vi inte har så någon koll på. Vi vågar nämligen påstå att detta är perfekt utflyktsmat! Det säger vi utan att vara några särskilt äventyrliga typer som ytterst sällan är på utflykt på platser utan micro. Men ändå! Den här mackan går utmärkt att äta kall, den bli godare desto längre den ligger och går ju utmärkt att ha med sig i folie eller papper vilket minimerar utrymmet i ryggan! Sen kan man ju äta med köttgaffeln också vilket gör att man slipper kånka med sig bestick... För det är ju SÅ tungt.  Du behöver (2 mackor):Ett halvt paket Oumph! (chunks eller tandoori)En halv rödlök3 msk äggfri majjo (vi använder lättmajonäs från coop X-tra)1dl havrebaserad creme fraiche (vi använder oatlys)Salt, peppar1,5krm curryEn halv paprikaCa 6 cm purjolök2 brödSalladGör såhär:1: Stek Oumphen. Har du chunks kan det vara gott att krydda med lite curry, vitlök och salt.2: Hacka löken (spara några ringar), paprikan och purjon och blanda med majjon och creme fraichen i en skål. Krydda med salt, peppar och curry.3: Rör ner Oumphen och gör mackorna! Godast är röran om den får gotta till sig ett tag!