KANTARELL OCH SÖTPOTATISTACOS

Här kommer en lite rolig variant på tacos. Höst-tacos kanske man kan kalla det? Höstsoppa, höstgodis, hösttacos... ni hör ju att vi är peppade på årets mysigaste årstid! Synd bara att det är så mörkt på kvällarna, instaflödet blir lite lidande när ljuset blir sämre. Aja, strunt i det! Det här var riktigt gott iallafall, kan inte bli mycket annat med sötpotatis och trattkantareller lixom. Blir säkert gott med champinjoner också. Och mayon kan du såklart skippa, vi äter det till allt hehe.  Du behöver (2 pers):4 små tortillabröd250 g trattantarellerEn halv gullökSaltOljaLite mjölkfritt margarin2 små sötpotatisar eller 1,5 storaEn paprika (vi hade en halv gul, en halv röd)En burk blandade bönor4 salladsblad  Gör såhär:1: Skala sötpotatisen, skär i tärningar, lägg på på en plåt, ringla över lite olja och salt och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter (eller tills de är mjuka).2: Skiva gullök och stek den mjuk i en stekpanna. Lägg ner kantarellerna och låt de steka på svag värme tills det mesta av vätskan försvunnit. Salta.3: Skölj av bönorna och värm dem som du vill. (Vi stekte dem lätt).4: Ta ut sötpotatisen och lägg in 4 bröd i ugnen i 1 minut. Lägg därefter bröden på en kavel (eller flaska eller liknande) och låt de svalna någon minut, De får då rätt form så att de kan stå av sig själva.5: Fyll bröden med sallad, sötpotatis, bönor, paprika och kantareller. Vi toppade med srirachamayo!