PESTO

Pasta med pesto, en gammal favorit. En kan tro att det är knepigt att göra vegansk pesto eftersom parmesansmaken ändå är rätt framträdande, men icke! Vi har tidigare gjort pesto med nötter, och nu testade vi med vita bönor. Supergott! Det blir en ganska fast pesto, men går såklart att späda med mer olja! Du behöver (4 pers): Pasta för 4 personer En kruka basilika 3 vitlöksklyftor  En tsk salt Svartpeppar  Ett pkt fryst basilika En burk vita bönor  ca 2 dl olivolja 1 pkt babyplommontomater 1 dl valnötter Saft från en halv citron Gör såhär:1: Koka pastan och skär plommontomaterna på hälften.2: Mixa 1,5 dl av oljan, citronen basilikan och bönorna.3: Späd till önskad konsistens med resten av oljan.  4: Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.5: Blanda pastan, tomaterna, peston och nötterna i en stor skål. Ät! Vi åt det tillsammans med det nya vego-vinet som Mathias Kristiansson på VEGO tagit fram.