SCRAMBLED TOFU

Det tog oss år och dagar som veganer att göra en vegansk "äggröra" då just frukostägg var någon vi gillade mycket som köttisar så ville inte förstöra de fina barndomsminnena (). Men riktigt lätt och smarrigt är det med scrambled tofu, så om ni går i äggknäckartankar -tänk om! 🤔 Du behöver (2 pers):150g naturell tofu En halv gullök En liten tomat  1dl havremjölk Salt, svartpeppar2 tsk bjästEn nypa gurkmejaGör såhär:1: Hacka lök och tomaten och stek mjuka i en liten stekpanna2: Mosa tofun med en gaffel och stek tillsammans på mellanhög värme i någon minut.3: Häll på havredrycken och salta och peppra efter behag. Och tillsätt lite gurkmeja för färgens skull. 4: Låt det koka ihop lite till önskad konsistens, vi gillar vår röra ganska torr. Vi var förresten nyfikna och gjorde en näringsjämförelse mellan ägg och tofu, rätt jämförbart, right?