SMÖRDEGSPAJ MED GRÖNKÅL, VEGOOST OCH CHAMPINJONER

Idag ska vi på kräftskiva med vänner och tar med oss den här smördegspajen istället för ostpajen som serveras. Det är så himla smidigt att ha en (vegansk-)smördegsplatta i frysen att ta fram till att göra piroger, pajer eller efterrätter! Vi rensade kylen på fyllningsingredienser och resultatet blev den här pajen!Till fyllningen behöver du (1 paj):1 gul lök (i bitar)2 vitlöksklyftor (pressade)5 stora champinjoner (i små bitar)0.5 röd paprika (finhackad)3 stora blad grönkål (i små bitar)1 dl havregräddeca 30g vegoost (vi använde Astrid och apornas "parmesan", riven)3 skivor vegansk sk*nka (även har änvände vi A&A, i strimlor)1 msk kantarell/eller grönskaksfondSaltPepparChili flakesMjölkfritt smör0.5 tomat (skivor)1 näve färsk basilika 1 pkt färdigkavlad smördeg Gör såhär:1: Tina smördegen om den är fryst. Degen skall vara rumstempererad när den används.2: Stek lök, vitlök, champinjoner och grönkål tills de mjuknat ordentligt. 3: Tillsätt sk*nka, ost och fond, rör om ordentligt. Häll i havregrädden och  låt puttra på låg värme i ett par minuter.4. Sätt ugnen på 200 grader och varmluft.5. Krydda efter eget behag och låt svalna något.6: Bred ut degen på en plåt och bred på mjölkfritt smör. Placera och bred ut fyllningen, vik över kanten och toppa med peppar, basilika och tomatskivor.7: Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills degen fått fin färg.  Vi serverar tillsammans med ännu mer färsk basilika och en klick havre fraiche med citron! SMAKLIG MÅLTID