Pastasallad på ett vis!

Nu kommer jag säkert låta tråkig och som en tvättäkta vegetarian men jag ÄLSKAR sallad, i nästan alla dess former. Jag tror jag äter sallad 3-4 gånger i veckan minst till lunch och det är alltid det jag gör när jag har idétork och behöver äta. Det innehåller mycket vitaminer och mineraler i och med alla grönsaker och jag brukar köra med quornbitar men man kan lika bra köra på tofu eller något annat. Man kan dessutom byta ut kolhydraterna, jag brukar köra pasta men det går lika bra med quinoa, matvete, ris, bulger eller vad som helst. Inte bara det, alla grönsaker går att byta ut och köra olika. Mitt val av grönsaker brukar falla på vad jag har i kylen och vad som behövs användas, såväl råa som att jag ibland steker, kokar eller kör i ugn. Frukt av olika slag är dessutom supergott att ha i det också, äpple ger härligt krisp och en god syrlig smak! Det som är viktigast när man käkar sallad (enligt mig) är dressing! Det finns en hel uppsjö av dressingar och det är gott att både köpa färdig eller ännu bättre, göra egen. Idag var jag dock lat och körde på creme fraiche, icas egna paprika och chili är kanon att köra som dressing. Den är faktiskt en stor favorit och den kör jag ofta på. Att köpa naturell creme fraiche eller ifraiche och smaksätta den är också ett bra alternativ och då kan man själv utgå från vad man är sugen på just då. Ta vad du har hemma, hacka ner, och släng ihop. Tar ca. 20 min med fixandet av quorn och pasta, gör dig mätt och du får i dig bra näringsrik mat.