Vi gjorde varsin egen parfym

Säger bara WOW till gårdagen. Fick i födelsedagspresent av Jacob att vi skulle åka till ett parfymeri i Grasse och göra en egen parfym. Så efter lunch igår tog vi tåget upp i bergen för att gå till parfymeriet Molinard och göra just detta. Blir helt pirrig i kroppen av tanken för det var verkligen så roligt och intressant. Inte har jag nu bara världens godaste parfym(enligt mig) utan vet även så mycket mer om parfymer och hur själva processen fungerar. Trodde verkligen inte det var så komplicerat som det faktiskt är! Först och främst fick vi en liten förklaring till hur parfymer byggs upp. De består av "base notes", "heart notes"och "top notes". Dvs. är "top notes" de man främst känner den första halvtimmen, för att sedan gå över i "heart notes" de första timmarna och därefter basnoterna som håller i omkring 24h. Vi fick helt enkelt bygga upp vår parfym efter denna pyramiden och dofta oss igenom 90 dofter och skriva upp de som man tyckte luktade godast.  Sedan kom en doftexpert och hjälpte oss sortera ut dofterna så att de passade med varandra och gjorde en bra balanserad parfym. Detta för att avslutningsvis blanda ihop vår egen parfym som vi fick ta hem.  Utanför parfymeriet // Hur tankarna ser ut när de tillverkar extrakten till parfymerna. Otroligt hur mycket blommor som krävs för att tillverka en liten parfym? Minns inte de exakta siffrorna men omkring 4 ton blommor krävs för att utvinna en parfym(självklart beroende på vilka blommor det är).  Personalen på parfymeriet, Molinard, var verkligen så proffsiga och trevliga. Tydligen är det på detta parfymeriet som de tillverkar Chanels parfym No.5. Hur mäktigt? Efter vi gjort våra parfymer traskade vi vidare i Grasse som för övrigt var en mysig och väldigt trevlig stad!  Varm dag = glass. Här fick vi några små söta glassbåtar!  Jacob bjöd sedan på födelsedagsmiddag i form av äkta fransk charkbricka. Och OJ vad gott det var! Vi snubblade bara in efter lite googlande på denna restaurang och vad vi gjorde rätt. Deras specialité var just närproducerat och allting smakade magiskt. Gillar inte ens oliver i vanliga fall men kunde äta dessa som godis för att det var så färskt och gott. Kort sagt var det en otroligt lyckad dag som jag får tacka min fina pojkvän för. <3