W - DINNER: ASPARAGUS SOUP

Här kommer ett litet middagstips som både är nyttigt, gott och går snabbt att laga. :-) Vi hade ju nämnt på vår matlista för veckan att det skulle bli sparrissoppa idag, så här får ni också receptet! Den är såå god, speciellt med parmesanosten i. Kanske något att laga till middag imorgon? Smaklig måltid!DU BEHÖVER/YOU NEED:Sparris / asparagusSmör / butterGul lök / yellow onionVitlök / garlicCitron / lemonGrönsaksfond / vegetable brothCream fraiche / cream fraicheParmesanost / parmesan cheeseSalt / salt GÖR SÅ HÄR/WHAT TO DO:1. Hacka löken och stek i smör tillsammans med vitlöken. / Chop the onion and fry together with garlic in butter.2. Tillsätt sparrisen, en halv pressad citron och grönsaksfond. Koka upp, och låt det sedan småkoka i 10-15 minuter tills sparrisen är mjuk. / Add the asparagus, half a lemon and vegetable broth. Bring to a boil and then let simmer for 10-15 minutes until the asparagus is tender. 3. Mixa allt till en slät soppa. / Mix everything to a soup. 4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på låg värme. / Return the pan to the plate at low heat. 5. Blanda i cream fraiche, parmesanost och salt och blanda tills osten har smällt. Häll upp i en skål, klart! / Mix in sour cream, Parmesan cheese and salt and mix until the cheese has melted. Pour into a bowl, done!