Chokladbollar -nyttiga

Har aldrig förstått grejen med nyttiga chokladbollar men nu när jag prövade blev jag helt förälskad! Googlade runt på massa olika recept, inspirerades och pysslade ihop mitt egna. Det blev fantastiskt gott. Bästa är att ingredienserna är rätt så standard och dessa innehåller dessutom inga nötter för oss allergiker.    INGREDIENSER: Valfria frön 0,75 dl (jag valde pumpakärnor och solrosfrön) Kakao 1-2 msk Honung 2 tsk Yoghurt/kvarg 1/2 dl (jag använde yoghurt) Havregryn 1/2-1 dl Några droppar vatten 1. Mixa fröna i en mixer tills det blir mjöligt och tillsätt sedan lite vatten så att det blir lite smöraktigt.2. Tillsätt kakao samt honung och förtsätt mixa. Häll sedan över i en skål.3. Rör ner yoghurt och havregryn. Känn efter konsistensen och smaka av, tillsätt det du vill ha mer av. 4. Forma till bollar, rulla i kokos eller hackade frön och ställ in i kylskåpet en liten stund. INGREDIENTS: Seeds of own choice 0,75 dl (I chosed pumpkin seeds and sunflower seeds)Cocoa 1-2 mskHoney 2 tskYoghurt/quark 1/2 dl (I used yoghurt)Oats 1/2-1 dlA few drops water 1. Mix the seeds in a blender into a flour and then add a little water so the consistence like butter.2. Add cocoa and honey and keep mix. Then pour into a bowl.3. Stir the yogurt and oats. Add what you want more of.4. Shape into balls, roll in coconut flakes or chopped seeds and put it in the fridge for a while.   Emelie