Rabarberpaj med smak av kola

Detta var det absolut bästa jag kunde göra på en solig vårdag! Rabarberpaj! Det finns få saker i världen som smakar eller luktar att: NU ÄR DET VÅR! Och det är rabarber, koskit och gräs! Tur att det förstnämnda går att smaka på och dessutom njuta av..... Den här pajen har en liten smak av kola som gör den alldeles perfekt! Så sätt igång å baka! Ni kommer inte att ångra er.....     Ungstemperatur: 150 grader 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl mjöl 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vannilinsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl sirap   Till servering: Glass eller vaniljsås     Gör såhär:   1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke   2. Smält smöret i en kastrull ihop med grädden och sirapen   3. Häll i smör/grädd/sirapsblandningen i bunken med de torra ingredienserna, rör om   4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar och lägg dem i en smord ungssäker form   5. Bred på smeten   6. In i ugnen ca 40-50 min   7. Sätt på Edith Piaf å sätt dig i solen å njuuuuuuuuuut!