Dubbla budskap

Jag blir nästan lite rädd, både för mig själv och även de reaktioner som jag får lite titt som tätt. Igår publicerades mitt recept från 2016 (livet och diabetes) på pepparkakor. Ett recept jag är otroligt nöjd och stolt över. Efter några minuter blev det positiva reaktioner vilket ger mig en boost men, så kom det en kommentar -Ursäkta, men, Agavesirap ?Att vi diabetiker sköter vår sjukdom på olika sätt är inget nytt. Att vi även väljer själva vad vi ska stoppa i oss är heller inget nytt. Därför är det så otroligt svårt att kunna tillfredsställa varje individ med ett recept. Jag väljer att baka vissa gånger med vitt socker, andra utan vitt socker, ibland med andra sötningsmetoder såsom fruktos eller dylikt. Jag tror ni fattar. Vissa dagar väljer jag att äta vanligt godis och andra dagar tackar jag nej. Jag väljer med omsorg, vad blodsockret ligger på, vad jag är sugen på och hur jag mår (både i min sjukdom men även allmänt i livet). Denna gång valde jag att baka pepparkakor med agavesirap och det är sen helt upp till var och en att välja sötning. Alla gör olika. Även jag. /Diabeteskvinnan